Skincalmin Anti-Itch lotion

Skincalmin Anti-Itch lotion heeft een direct kalmerende werking bij jeuk. Het bevat een natuuridentieke werkstof die de histamine vorming in de huid remt waardoor de huid minder overgevoelig wordt en de jeuk afneemt. De lotion werkt ontstekingsremmend en stimuleert het herstel van de huid waardoor wondjes sneller genezen en haar sneller terug groeit.  De huid wordt gehydrateerd waardoor deze zacht en soepel blijft. De bij zomereczeem bekende verschijnselen zoals  een harde huid en huidplooien zullen afnemen of verdwijnen. De lotion is makkelijk in gebruik, dermatologisch getest en mild voor de huid. Het is niet nodig om bij het aanbrengen van de lotion handschoenen te gebruiken. De lotion heeft dankzij de toevoeging van cade olie en tea trea olie een (licht) insectwerende werking.

Gebruiksadvies
Breng de lotion royaal aan op de probleemzones. Met behulp van de tuitdop breng je de lotion gemakkelijk aan tussen staart en manen. Gebruik de lotion in het begin van het seizoen, wanneer je weet waar je paard normaal gesproken jeuk heeft, preventief ter voorkoming van jeuk en om schuren te voorkomen. Meestal is 2-4 keer per week voldoende. Begin bij de eerste symptomen van jeuk direct met smeren. Mocht je later beginnen dan is dat ook geen probleem. Breng de lotion op de door schuren reeds geïrriteerde huid aan voor een direct kalmerend effect en om het herstel van de huid te bevorderen. Je voorkomt hiermee dat je paard verder gaat schuren. Breng de lotion de eerste 14 dagen minimaal 1 maal daags aan op de probleemzones. Indien nodig 2 maal daags. Bij voorkeur voordat het paard naar buiten gaat en weer op stal gaat. Zodra de jeuk afneemt of verdwijnt en de huid is hersteld kun je het gebruik afbouwen naar 3-4 keer per week en later mogelijk naar 1-2 keer per week. Wanneer de jeuk weer toeneemt, bijvoorbeeld tijdens periodes wanneer er veel mugjes actief zijn zoals warme windstille dagen, de frequentie tijdelijk weer verhogen. De lotion is zeer mild en kan op de meest gevoelige delen van de huid gebruikt worden. Test de lotion voor de zekerheid altijd eerst op één plek voordat je alle probleemzones insmeert. Vermijd contact met slijmvliezen en ogen.

Combinatie met eczeemdeken
Wanneer je paard normaal gesproken een eczeemdeken op heeft dan kun je de lotion eerst proberen in combinatie met de deken. Zodra je merkt dat je paard minder of geen jeuk meer heeft kun je proberen de deken eens een dag af te laten. Als dat goed gaat een aantal dagen, etc. Natuurlijk kun je ook direct starten zonder deken. Je dient dit zelf te beoordelen. Spray je paard dagelijks in met Skincalmin Neutralizing spray om de lichaamsgeur te neutraliseren en insecten op afstand te houden. 

Ingrediënten:
Aqua (water), aloe barbadensis leaf juice (aloe vera), helianthus annuus seed oil (sunflower oil), ethylhexyl stearate, glycerin, cetearyl alcohol, steareth-21, steareth-2, aveno-27, juniperus oxycedrus wood tar (cade oil), melaleuca alternifolia leaf oil (tea trea), hydroxyethyl acrylate/sodiumacryloyldimethyl taurate copolymer, tocopherol, polyisobutene, peg-7 trimethylolpropane coconut ether, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin (natural preservative) 

Skincalmin Anti-Itch lotion is verkrijgbaar in 250 ml en 500 ml flacon met handige tuitdop.

Bestel direct online!