Feral Horse Care BV - Wie zijn wij?

Feral Horse care BV is ontstaan met de ontwikkeling van Skincalmin, een nieuwe aanpak in de verzorging van paarden met Zomereczeem

Zomereczeem is een multifactoriële aandoening, wat wil zeggen dat er meerdere factoren een rol spelen bij de ontwikkeling zoals erfelijkheid, algehele conditie, stress, verminderde weerstand en omgeving. Ook voeding speelt een belangrijke rol. Deze rol is in onderzoeken nog niet officieel aangetoond. Echter in de praktijk zien wij dat paarden met zomereczeem veelal heftig reageren op gras en krachtvoer op basis van granen, en dat een aanpassing van het rantsoen voor een aanzienlijke vermindering van de jeuk kan zorgen.

Door het contact met de vele paardeneigenaren werd ons steeds meer duidelijk dat veel paardeneigenaren door het grote aanbod van commerciële krachtvoeders door de bomen het bos niet meer zien en daardoor niet de beste keuzes maken voor hun paard.

Dit leidt tot de volgende problemen:

1. Paarden krijgen alleen ruwvoer. Hierdoor kunnen vitaminen- en mineralentekorten ontstaan.
2. Paarden krijgen wel krachtvoer maar veel minder dan de ADH van 2-3 kg per dag. Hierdoor kunnen vitaminen- en mineralentekorten ontstaan.
3. Paarden krijgen naast het krachtvoer veel verschillende supplementen. Hierdoor kan een disbalans in de vitaminen- en mineralenverhoudingen ontstaan.
4. Paarden krijgen enkelvoudige voeders zoals pure granen, enkel bietenpulp of enkel luzerne. Hierdoor kan een disbalans in de vitaminen- en mineralenverhoudingen ontstaan,
5. Paarden krijgen veel krachtvoer met een hoog aandeel aan granen en suikers. Dit leidt regelmatig tot verterings- en stofwisselingsproblemen.

Er valt nog veel te verbeteren aan de manier waarop paarden worden gevoerd en wij willen daar graag een actieve bijdrage aan leveren. Veel problemen kunnen met een juiste manier van voeren voorkomen worden en wanneer ze reeds aanwezig zijn met de juiste voeding aanzienlijk worden verminderd. 

Met Vitalbix Daily Complete willen we paardeneigenaren een complete en gemakkelijke oplossing bieden waarmee paarden op een verantwoorde, natuurlijke en veilige manier gevoerd kunnen voeren. Graanvrij en melassevrij en met een uitgebalanceerd gehalte aan vitaminen, mineralen en sporenelementen. 

Een eerlijk, hoogwaardig product voor een goede prijs. 

Feral Horse Care BV