UniekMijn KWPN-er heb ik nu 10 jaar in mijn bezit, hij is nu 13 jaar. Vanaf zijn 6e heeft hij last van zomereczeem. Hij staat deze periode altijd onder een goede eczeemdeken en wordt er goed gelet op voeding. Verder wordt hij 5x in de week getraind en is hij in een goede conditie. Ondanks deze maatregelen heeft hij ieder jaar toch nog periodes last van jeuk en krijg ook groeven in de manenkam. Toen ik de oproep van Feral Horse Care voorbij zag komen was ik meteen geïnteresseerd en heb ik me aangemeld om het product te gaan testen. Ik kreeg meteen uitgebreide informatie en binnen een paar dagen had ik de tester al in huis.

Ik ben in april, in het begin van het zomereczeem seizoen, begonnen met smeren van de Skincalmin. De manenkam bleef soepel, er ontstonden geen groeven en als hij eens jeuk had, verdween dit na het smeren zeer snel.

De laatste 2 jaar had mijn paard een plek op zijn witte voorvoetje. De laatste 2 zomers werd zijn voet rood en dik (combi van allergie/zon vermoeden we), dit jeukt en hij bijt eraan waardoor het verergerd. In de winterperiode herstelde de plek weer iets, maar verdween niet helemaal. Nu ben ik eind april ook begonnen deze plek in te smeren en met de week zag ik zijn voet beter worden. Zeer snel groeide er ook weer haar en nu, in juli, zie je er helemaal niets meer van. Zie ook bijgevoegde foto’s.

Ik test het product vanaf april dit jaar, nu een ruime 3 maanden, maar ben zeker tevreden en positief over het product! Ga het ook zeker verder gebruiken en raad het anderen, naast het gebruik van een eczeemdeken (in eerste instantie), goed voer/weidemanagement en een goede conditie van je paard, zeker aan!

Groetjes,

Sanne