Storm

Mijn 8 jarige Schwarzwälder Fuchs Storm is vroeger als jaarling bij ons gekomen en had gedurende hij ouder werd regelmatig jeuk aan zijn manenkam.

Begin 2013 kwam hij na 1,5 weer terug bij ons. Hij had in die anderhalf jaar dichter bij de kust gestaan en van zijn eczeem was dan ook niks meer te zien. Helaas zijn onze weilanden omringd door bomen en ook aan vijvers/meren is geen gebrek. 

Zodra het seizoen begon kwam dus ook de jeuk terug waardoor zijn prachtige lange manen eraan moesten geloven. Tot overmaat van ramp heeft Storm een vrij heftige vorm van SME, namelijk ook nog aan zijn buik. Behalve hem ingepakt in de wei zetten was er weinig dat tegen de insecten en daaropvolgende jeuk hielp, het is echt geen pretje om je paard zoveel ergens onder te zien lijden.

In de lente van 2014 had ik de mogelijkheid om deel te nemen aan de test met Skincalmin. Gedurende een aantal maanden smeerde ik braaf elke dag de te behandelen plekken in en wachtte nieuwsgierig af wat het zou doen. Al na de eerste week nam het schuren al wat af, zeker de huid op zijn buik kreeg de kans om te herstellen. Na 3 weken waren er mooie korstjes te zien en nog een tijd later maakten die plaats voor een glad huidje en nieuwe haren. Storms manen begonnen na ongeveer 2 maanden schijnbaar erger te jeuken, dus dat betekende ook daar goed smeren. Dit werkte uiteindelijk ook, uit zichzelf schuurde hij veel minder waardoor ook zijn manen weer bij konden trekken. Helaas vinden hij en een weidegenootje het veel te leuk om elkaar te kriebelen waardoor er op 1 plek (nog) geen haren zijn terug gegroeid.

Storm is dus erg gebaat bij de Anti-Itch lotion en ik dus ook! Fijn om te zien dat hij met meer rust de wei op kan en zichzelf niet constant open schuurt.

Ik ben benieuwd naar de rest van de producten, die gaan we zeker proberen! 

Groetjes, Zoë