Angel

Rond maart 2014 ben ik met de test van Skincalmin begonnen. Mijn haflinger Angel was toen 11 jaar en had al enkele jaren last van zomereczeem. Angel schuurt met name bij haar schoft, wat altijd zorgt voor een stukje in de manenkam wat korter of kaal is. Verder schuurt ze later op het jaar rond september haar staart ook.

Ik heb voordat ik met Skincalmin begon erg veel verschillende producten gebruikt waaronder ook het zeer goed aangeschreven product Derfen lotion. Alle producten hielpen een beetje maar zonder deken staan was niet mogelijk. Uiteindelijk zie ik Angel het liefste zonder die warme eczeemdeken, dat is toch ook veel natuurlijker!

Nadat ik Skincalmin 1 week had gebruikt zag ik al gauw verschil. De haren op de kale plekken begonnen terug te groeien maar ook de huid was een stuk kalmer. Niet meer geïrriteerd of rood. Dit wees erop dat Angel niet meer schuurde. Ik heb haar sinds dat moment ook nog maar zelden zien schuren!

Doordat het product niet stinkt en kleurloos is is het ook nog heel erg goed geschikt voor paarden met een lichte kleur manen. 1 keer in de 2 weken was ik Angel haar manen met shampoo voor het wegwassen van al het vet en schilfertjes. In combinatie met het smeren van Skincalmin lotion en het regelmatig wassen van de manen kan Angel nu heerlijk zonder de eczeemdeken buiten staan!

Ik kan niks anders zeggen dan dat ik heel tevreden ben over het product. Ik stap daarom ook definitief over op hun product voor de komende jaren. Ik ben er ook echt heilig van overtuigd dat ieder paard een product heeft wat echt goed werkt. Voor mij heeft het eventjes geduurd voordat ik het gevonden had maar ik weet zeker dat Skincalmin het product is wat het beste werkt voor Angel.

En Angel, die kan lekker genieten van alle zomers buiten ZONDER de warme eczeemdeken.