Shanti

In de periode april tot en met juni 2014 heb ik meegedaan met de test van Feral Horse. Gelijk vanaf de eerste week zag ik grote positieve verschillen bij Shanti ten opzichte van de voorgaande jaren.

Bij de start had Shanti al enigszins wat eczeemplekken. Deze plekken hebben wij de eerste weken 1 tot 2 keer per dag ingesmeerd met de Anti-Itch lotion. De plekken zag je per week rustiger en jeukvrij worden. De huid herstelde ten opzichte van voorgaande jaren in onze ogen razend snel en de jeuk bleef langer weg. 

Helaas is het niet zo dat Shanti zonder eczeemdeken en hooty kan, maar ik heb de deken wel een maand later op kunnen doen dan normaal. De combinatie van deken, hooty met Skincalmin voor Shanti goed te doen.

De frequentie van smeren was bij Shanti afhankelijk van de weersomstandigheden. In het voorseizoen was 1 maal per week voldoende. Nu in het hoogseizoen met vochtig en toch warm weer, smeer ik om de 2 a 3 dagen. Je kunt de frequentie dus een beetje afstemmen op het weer. Zodra Shanti toch een jeukplek kreeg zijn we weer intensiever gaan insmeren en dan was deze plek binnen twee dagen smeren, weer rustig, herstellend en heel belangrijk, jeukvrij. Maar over het algemeen was Shanti redelijk jeukvrij te houden.

Ik ben zeer tevreden over Skincalmin en raad iedereen die een paard of pony met eczeem heeft om dit product te proberen. Alle andere producten die ik voor de test gebruikte hebben een enkeltje afvalcontainer gekregen maar Skincalmin mag blijven! Helaas heb ik Shanti moeten verkopen maar ik heb de nieuwe eigenaar geadviseerd zeker verder te gaan met het gebruik van Skincalmin

Groeten,

Jose