Roaming Star

Mijn haflinger kreeg opeens last van zomereczeem en had de onderste helft van zijn manenkam en de bovenkant van zijn staart afgeschuurd. Ook had hij grote plekken in zijn voorpluk. Vooral de manenkam had hij tot bloedens toe open geschuurd en zat vol met wondjes. 

In juli ben ik begonnen met het smeren van de Anti-Itch lotion. Ik ben begonnen met 1 maal daags. De jeuk nam direct af en hij heeft vanaf dat moment niet bijna meer geschuurd. Je merkt dat hij het heel prettig vindt om ingesmeerd te worden. Hij is daarna meteen rustig.

Binnen een week waren alle wondjes op de manenkam genezen en vielen all korstjes eraf. De huid was mooi rustig. Na 2 weken begonnen de eerste haren alweer te groeien. Ook bij de staart en de voorpluk was de jeuk bijna meteen weg. Bij de voorpluk groeien de haren niet meer helemaal terug. De plekjes zijn nog wat kaal maar hij schuurt er niet meer aan. De plekjes zitten gelukkig onder de voorpluk dus je ziet er niets van. De manen en staart zijn in de winter weer mooi aangegroeid.

Dit voorjaar zijn we op tijd gestart met het smeren van de Anti-Itch lotion en Roaming Star toont bijna helemaal geen symptomen van jeuk. Bij de staart zie je af en toe wat afgebroken haren maar daar blijft het bij. De manen en voorpluk zijn helemaal rustig. Ik gebruik de lotion nu ca. 3 keer per week. Bij slecht weer maar 2 keer per week. Op de dagen dat er veel insecten zijn spray ik hem in met de Neutralizing spray om de muggen op afstand te houden. Dit werkt prima. Hij staat heel rustig in het weiland terwijl alle andere paarden onder de vliegen en horsels zitten. Ik spray hem ook in voordat ik ga rijden. Ik was hem af en toe (om de week ofzo) met de Healing shampoo. Door het smeren met de lotion wordt het soms wat vettig en komt er wal vuil in de staart en manen. De shampoo haalt de restjes van de lotion en overig vuil weg.

Om hem van binnenuit te ondersteunen voer ik hem Vitalbix Daily Complete aangevuld met wat Vitalbix Active+ muesli aangevuld met een supplement op kleibasis. 

Ik ben dus heel erg blij met de producten. 

Gr. Marit